O značce

Náš příběh

Jak to všechno začalo...

Značku LUKE tvoří tým lidí se společnou vizí, jejíž vznik stojí z velké části na Lukášovi a Tomášovi. Dlouholetými spolupracovníky se společným pohledem na fungování v oboru gastronomie.
Tomáš je aktuálně vedoucí manažer provozu a Lukáš je šéfkuchař a hlavní garant kvality výrobků a pokrmů LUKE. Jejich zkušenosti jsou hodny luxusních restaurací.
Chcete vědět, proč tedy oba nyní figurují v oblasti firemního stravování? Hned to prozradíme.
V minulosti spolu vedli dva roky luxusní restauraci Simplé Restaurant v Brně. A získali s ní mnoho významných ocenění od odborníků v gastronomii. Provoz jim však ukázal, že takový luxus si většina z nás dopřává spíše jako nějaký výjimečný gastronomický zážitek, což na náročný provoz nestačilo. Život jim tak přihrál do cesty jinou výzvu, kterou přijali. Ta výzva byla povýšit kvalitu firemního stravovaní na takovou úroveň, při které se budou standardně používat postupy z “vysoké gastronomie”, a to především v kvalitě jídla, čistotě prostředí a přátelské atmosféře personálu.

Ročně absolvujeme zpravidla více jak 200 obědových pauz. U takového množství má mnohem větší smysl přemýšlet, jakým způsobem, kde a co jíme, že? Nám to dává dlouhodobý smysl, který nás žene kupředu!

Čtyři hlediska, které jsou pro nás důležité

Kvalita jídla

Jsme perfekcionisté. Naše práce nás baví. Přijde nám tak přirozené dělat maximum pro to, aby výsledkem naší práce bylo kvalitní a chutné jídlo. Těší nás, že postupně rozšiřujeme řady spokojených zákazníků. Přesto se stále učíme nové věci, abychom neusnuli na vavřínech, ale posouvali se kupředu.

Fajn spolupráce

Význam slov je asi už pro každého jiný, proto náš úhel pohledu raději uvedeme na pravou míru. Je to taková spolupráce, při které preferujeme lokální prodejce, nakupujeme více sezónní potraviny a při distribuci našich pokrmů vítáme dohody, při kterých se mohou využívat opakovaně použitelné nosiče nebo jiné materiály než jen plast. Jsou to malé skutky, ale i ty mají smysl.

Tradice

Jeden ze znaků dnešní gastronomie je hodně “vyhraněných” stravovacích směrů. Veganství, paleo strava, raw strava apod. Volba směru je na každém z nás. Nás baví čerpat a zkoušet různé recepty. Trendy určitě vítáme, ale stejně je pro nás prioritou dodržovat tradiční českou kuchařinu. Některá jídla se jednoduše bez ověřených postupů neobejdou.

Zdraví

Pohled na “zdravost” potravin a způsobu stravování se společensky značně liší. Každému zpravidla funguje něco jiného. Z našeho pohledu je pro tělo prospěšné jídlo uvařené a připravené převážně ze základních surovin. Které jsou jen minimálně průmyslově zpracované. Proto naše jídla včetně dezertů si od základu připravujeme sami.

Buďte s námi v kontaktu.

Připojte se k nám i na sociálních sítích, kde najdete všechny informace a fotky.

Jídelna Luke
VegaFoods, s. r. o. | IČ: 26248689
Karásek 1767/1, Brno

Jídelna:    PO–PÁ | 11:00–13:30
Kantýna: PO–PÁ | 07:30–10:00

@jídelna luke
+420 720 070 953